Alla inlägg under november 2009

Av Jennifer - 23 november 2009 23:43

Har varit på jobbet 8-17.30 idag. Jobbade med gulliga Annelie! Hon är som en liten mamma som håller koll på alla mina påhitt och ideér jag gör här i livet, hihi. På kvällen sen efter jobbet stack jag till gymmet med Joel och det var en massa folk där! Jobbigt! Jag kände mig verkligen inte fokuserad och blev mest nervös och stressad av allt. Men vi körde på endå med rygg och biceps. Och även den här gången gjorde jag chins, MEN jag har verkligen förbättrat mig själv sen förra veckan. Då gjorde jag 10x3 chins. IDAG gjorde jag 12x4 chins!!! Och Joel hjälpte inte till direkt förutom i slutet, han höll mest i mina ben för att stabilisera mig och kunna puscha till om jag behövde en "knuff i rätt riktning". Jag hade aldrig klarat att göra några chins utan hans hjälp, mina ben måste hållas i, haha. Det är konstigt med en grej, jag känner att mitt psyke inte är så stabilt när jag tränar på kvällarna. Jag känner mig mer peppad och stabil när jag börjar dagen med ett träningspass - för då har jag startat hela dagen på ett bra sätt som gör mig harmonisk och mer tilfredställd med livet för stunden. Well well, det funkar att träna på kvällen med. Det blev ju trots allt ett gympass och en springrunda på 30 minuter. Var inget roligt väder att vara ute och ränna i, blött på backen och ett jävla småduggande som irriterade i ögonen. But I did it anyway!


Joel var nyss förbi här och fick sitt hår färgat. Så medans färgen satt i sjöng vi lite Lips och se på faaan att jag vann alla gångerna, ha! Jag brukar alltid förlora när det gäller spel där man ska hålla toner och sjunga precis så som låten är. Jag vill hellre göra om lite, sänka och höja på vissa ställen. Så det passar min röst bättre. Men, jag vann iaf och det är huvudsaken. Jag är en såååå grymt dålig vinnare OCH förlorare. Det är helt sjukt! Tur att Joel är van med mitt ojämna humör och min dryga vinnarskalle, hehe. Cool


  

Bilden är  tagen i slutet på juli när Joel kom förbi en kväll och överraskade mig med att sätta upp min spegel i sovrummet! Sjääälvklart skulle den lilla fjollan ta en bild. Så, ursäkta min fula och osminkade nuna, det oplattade håret och den lätta klädsel, haha!

 

Av Jennifer - 23 november 2009 21:44

Den här låten beskriver min resa genom livet på ett oerhört bra sätt! Bara det senaste året har jag brutit mig fri från allt runt omkring. Jag är inte längre fast i samma hjulspår. Det är ingen som håller mig tillbaka eller kväver mig. Och det är heller inte längre någon som inte ser mig för den jag är och som släpper taget om mig vind för våg. Jag behöver inte vara någon till lags. Jag hade glömt vem jag var eller så hade jag inte hittat mig själv tillräckligt bra. Flera års "kvävning" har den förmågan att man blir låst i sig själv.



(Tyvärr jävligt dålig kvalite.... Men men... Bättre än inget, I guess)


Jag kan fortfarande glömma bort allt som är bra med mig. Men skillnaden i nuläget är att jag hittar tillbaka och fångar upp det som är bra igen. Det kunde jag inte göra förr.



Av Jennifer - 22 november 2009 23:30

Ååååå vad enormt skönt det har varit med en HELT ledig helg! Dom är mycket uppskattade! Men den har gått galet fort med.... Dock har den varit väldigt trevlig och skön, så jag kan ha överseende med att den försvann med vinden.


Jag, mamma och Josefine åkte till Stockholm idag för att hälsa på morfar och gratulera honom på 84 årsdagen. Han visste inte om att vi skulle komma så det var skoj. Han såg så förvånad ut när jag klev in i rummet och sa "tjenare och grattis gammelgubben!" Haha. Det var en trevlig dag trots att han självklart skulle prata om det gamla vanliga... Hur jag håller vikten, om jag är nöjd med brösten sen operationen (tackade vällan för dom flera gånger om under dagen...), om jag klarade mig ekonomiskt, hur jag trivs på jobbet, om cheferna är nöjda med mig och så en massa massa briljerande om att det är såååååå bra att jag jobbar inom vården.... Men borde jag kanske inte läsa till sjuksköterska eller åtminstone jobba på ett sjukhus? Suck... Han är då aldrig nöjd. Sen pratade han även om förhållanden/karlar med mig och att jag borde hitta mig en redig karl med ett ordentligt jobb som ger status, makt och pengar. Dubbel suck! Jag är ingen brud som måste ha en karl som kan ta hand om mig (på alla punkter som finns) och jag är definitivt ingen golddigger - vilket mina tidigare förhållanden kan bevisa. Så vill jag vara i lag med en uteliggare så är jag det! Ja, kanske inte ordagrant då, but still. Men han verkade inte vilja förstå... Men förutom "tusenfrågors leken" så var det trevligt och han uppskattade verkligen att vi hade kommit! Så nu har jag gjort en god gärning, det känns bra i hjärtegropen.


Hade Trixie med mig till fjollträsk (of course) och vi gick två vändor på Östermalm (morfar bor såklart mitt i smeten) och jag kände mig verkligen malplacerad! Alla bara stressade fram, hade det allra senaste modet och såg sådär gaaaaaalet välklädda och proper ut! Jag såg inte en endaste i mjukisbrallor! Och det är ju söndag idag, den stora slapp/bakisdagen! Då för en sekund så längtade jag hem till lilla och trygga Säter. Längtade efter mina mjukisbrallor och att kunna gå utanför dörren med krulligt och ovårdat hår och vara osminkad utan att någon ens höjer på ögonbrynen (okey, vissa kanske gör det då). I och för sig var jag också välklädd idag när jag gick runt på Östermalms gator - men jag hade lika gärna kunnat gått runt i slappkläder. Men då hade man säkert fått sig en "ögon-känga" eller två, haha! Men visst är Stockholm charmigt på sitt sätt! Gillar staden och dess puls men jag hör nog inte hemma där. Jag trivs konstigt nog med att bara vara en liten bonnaflicka i en liiiiiten håla i vackra Dalarna. Men man ska aldrig säga aldrig, det kanske slutar med att man är en fjolla i fjollträsk in the end. Eller att man bor utomlands. Jag vet inte vart livet för mig - jag får bara försöka följa vindarna utan att blåsa iväg för mycket så jag tappar det lilla vett jag har. Livet är en resa som aldrig slutar att förvåna en. Glad


Jag   meme  


Av Jennifer - 20 november 2009 15:38

Bra start på dagen med ett gympass! Körde ben och mage och avslutade med att springa 20 minuter på löpbandet. Dumma dumma högerknäet ville inte riktigt sitta där det skulle så jag struntade i att springa ytterligare tio minuter. Huvudsaken att jag konditionstränar överhuvudtaget. Sköööönt! Hade tänkt köra axlar och triceps idag egentligen men med tanke på att jag gjorde griseknoevaccinationen igår och armen är lite öm idag så lät jag bli. Känns nästan som att någon har smackat på armen med en knytnäve, värre än så är det inte.


När jag kom hem från gymmet så såg jag att Ebba hade spytt.... åååååh nej! Så det vara bara att ringa veterinären och fråga om jag kunde sätta henne på kortison igen för att "vidga" svaljet. Kortisonet som togs bort i tisdags, så himla typiskt... Nu är det två tabletter om dagen som gäller tills på tisdag och då på kvällen ska jag och skruttan även besöka veterinären för mer konsultation. Känns inte riktigt bra om hon ska behöva gå på kortison hur läääänge som helst heller, det är inte särskilt bra för levern och njurarna osv... Ebba har mått riktigt bra dom senaste två veckorna, inte spytt en endaste gång och hade sakta men säkert börjat öka i vikt och hull. Sååå.. Två steg framåt och ett steg bakåt helt enkelt. Men vi kör på!


Har städat och fejjat nu på eftermiddagen och just nu håller jag på och bakar sega hallonrutor. Ska hälsa på morfar som fyller år på söndag så då tar jag med mig fika, Josefine lagar matpaj och mamma fixar sallad som tas med. Vi överraskar gubben helt enkelt. Man lär väl vara snäll och söt ibland och hälsa på. Jag har inte träffat morfar sen september förra året när jag gjorde min bröstoperation. Och SOM jag har fått lov att tacka minst tiotusentals gånger för att han betalade operationen...... Får man någonting av honom så kan man räkna med att säga tack tills den dagen man inte längre existerar. Sad but true. Well well, på söndag får han besök iaf så då borde han och hans tantalona bli nöjda och glada. :)


Tänk att det är fredag och jag är ledig heeeeeeela helgen, wonderful! Idag blir det fredagsmys, definitivt.


Av Jennifer - 19 november 2009 22:21

Vaknade halv 8 imorse i vild panik - hade försovit mig med en heeeeel timme! Stressade som en galning och hann precis låta Daizy och Ebba kissa av sig lite snabbt innan jag kutade upp till jobbet med Trixie som en liten trasa bakom mig hängandes i kopplet. Buskul tyckte hon att studsa fram! Jobbade 8-11.15 med goa Malin! :) Sen hem, ut och gå med doggarna och sen knata ut till vårdcentralen och få griseknoevaccinationen. Och den kändes ju inte ens! Märkte inte ens när nålen trycktes in, haha. Jag säger ju det - jag är hård som sten Cool Brorsan däremot röck till lite när han fick vaccinationen och han tyckte de gjorde ont, vekling, hahahaha. Men så härefetråt har vi inte kännt någonting. Fast jag tror armen vill börja göra ont just nu, men jag ignorerar det och bestämmer mig för att det inte får göra ont. Får se om jag lyckas. Hehe.


Stack till gymmet på eftermiddagen med Joel och jag tyckte vi körde på riktigt jävla rejält BRA! Han är alltid duktig och stark broder min, biffen! Jag körde rygg och biceps. Och jag har verkligen blivit starkare, speciellt i ryggen! Gjorde chins och klarade 10x3!  Iof hade jag hjälp av Joel som höll mina ben och puschade på litegranna, men what the fuck - JAG KUNDE och JAG GJORDE DET! Skrattande Första gången jag testade på chins så orkade jag knappt 5 stycken fast Joel hjälpte mig.... Så, allt går framåt. Hihi. Åååååå blir så peppad när det går bra och jag märker skillnad! Har promenerat flitigt idag med, skönt! Tänkte först ut och springa nu på kvällen men ångrade mig. Mina springskor/träningsskor var blöta som fan sen innan idag, så, nääää. Det fick räcka med promenader, skönt de med.



Av Jennifer - 18 november 2009 23:45

Då har man averkat ett 14 timmars arbetspass då och en 30 minuters löprunda samt hundarnas kvällspromenad. Skippade gymmet idag, kände att det fick räcka med att vara ute och nöta på vägarna i mörkret. Hade mycket känslor jag behövde göra mig fri från, allt ifrån irritation till sårbarhet. Kändes bra iaf förutom att jag fick så förbannat ont i arselet. Uppförsbackar är inte att leka med alla gånger, haha.


Funderar fram och tillbaka på om jag ska ta det där svininfluensavaccinet eller inte. Jag har en tid bokad imorgon och hör till riskgrupperna. 1. Mitt hjärtfel, 2. Jag jobbar inom vården och slutligen 3. Jag är under 30 år. Med tanke på hjärtfelet så borde jag kanske. Men är tveksam mot all hysteri kring griseknoenflunsan, vaccinet och själva "massvaccinationen"... Tänker på mitt hjärta samtidigt. Hur det skulle palla med om jag insjuknade och om någort organ slogs ut? Mitt hjärtfel är medfött och det är ingenting jag direkt märker av eftersom jag alltid har haft det. Jag har en förträngning vid aortan, alldeles där blodet ska syresättas. Detta gör att mitt hjärta måste arbeta dubbelt så hårt för att syresätta mitt blod. Dessvärre gör det inte alltid det tillräckligt vilket t.ex gör att mina händer och fötter ofta är iskalla och att jag kan tappa känseln i dom. Så jag kanske borde vaccinera mig, just in case. Man vet ju aldrig hur mycket hjärtat pallar med...


Hur ska DU som läser min blogg göra? Ska du vaccinera dig? Om inte, why not? Är så kluven med hur jag ska göra...

Av Jennifer - 18 november 2009 18:15

Fick hem ett efterlängtat paket från Ellos igår, en rutig tunika, har väntat på den sen september! Provar genast och den sitter väl fint MEN är alldeles för liten vid axlarna och latsen (visst heter det vällan lats, en viss del av ryggmuskulaturen???)! Så det blir till att skicka tillbaka den... Ååååååå.....


Så här ser tunikan ut fast den jag beställde är lilarutig.





  


Fast det är inte det första klädesplagget som jag har märkt av med att sitta för tajt vid axlarna nu för tiden. Synd och klaga egentligen för det bevisar ju bara att all träning har gett resultat! Skrattande But I still have a looooong way to go!


Okey, jag kan seriöst och ärligt talat erkänna att jag inte tänker bygga upp mig till värsta biffen. Men jag vill ha snygga och synliga, markanta muskler. Dessutom vill jag bli starkare, starkare och starkare. Stark på insidan - stark på utsidan. Min kropp mår bra av att få "arbeta" så varför inte låta den göra det då?


Av Jennifer - 17 november 2009 20:16

Sitter i soffan, tittar på min favorit Ugly Betty medans jag äter clementiner och en sån här:


  


Jag älskar choklad och lakrits och speciellt ihop! Yeeeeeeeeey!  Den som kom på den kombinationen rådiggar jag! Synd bara att den snart är sluuuuuuuuut...



Presentation


Välkommen till min blogg där jag skriver om allt som rör sig i mitt kaosartade huvud! Här beskrivs mina känslor, tankar, funderingar, vardagen och min kamp mot självförverkligande.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards