Alla inlägg under april 2008

Av Jennifer - 11 april 2008 21:11

Vanligtvist är helgens tre dagar (för mig räknas fredag som helg) heliga då det innebär att jag  f å r  äta ngt gott, exempelvis choklad, popcorn eller liknande - utan att känna skuld. (Vardagarna är fria från onyttigheter) Men nu när jag går på ren kur med cambridge så ska jag inte äta något alls, ingen mat och absolut inte helgsnacks och då uteblir ju det heliga med helgen för mig. Knäppt att jag tänker så, men det gör jag! Det hänger nog ihop med min ätstörning jag hade tidigare, BED (Being Eating Disorder). BED innebär att man tröstäter. Det skiljer sig från bulimi genom att man där spyr upp det man ätit, vilket man inte gör vid BED. Vid BED har man ingen begräsning i hur mycket man ska äta, och magsäcken töjs även ut då man nästan på heltid äter något i stora mängder. En hemsk ätstörning som jag lyckats ta mig ifrån! Men visst får jag de där känslorna att bara trycka i mig något vid de tillfällena jag är som sårbarast, eller att jag vill snabbt som bara den trycka ned några chokladbitar när Per vänder bort blicken. MEN - jag gör det inte! Där har vi den stora förvandlingen! + min otroliga viktnedgång som jag faktiskt har lyckats med. Och jag är igång igen med att minska i vikt för att nå min målvikt. Och jag ska helt klart lyckas! ;) Sen blir det lite plastikoperationer och sedan bör jag känna mig mer tillfreds med min kropp! :)


Över till något annat! Imorgon ska jag ställa ut för första gången. Jag och Ebba ska på våran första utställning i Avesta. Det känns riktigt pirrigt och nervöst! Men som tur är kommer Ebbas uppfödare Jenny vara där som stöd och peppa mig! Det behövs! ;) NU ska jag ta och fixa iordning Ebba inför morgondagen med ett välbehövt bad (damen gillar att springa i gyttjepölar!).


Skriver väl någon rad imorgon om hur våran kommande utställningskarriär lyder. ;)

Av Jennifer - 10 april 2008 23:53

Tentan idag kändes som en evighet, jag gick ut bland de fyra sista och kände mig skapligt nöjd med det jag presterat! Jag tror jag hade koll på sjukdomarna och omvårdnaden kring det - blir förvånad om jag inte blir godkänd faktiskt. Huvudsaken är att det är gjort och att jag är ledig imorgon då nästa kurs börjar först på måndag! Hehe ;)


Den här dagen har rusat på i rask takt tycker jag allt! Jag har postat lite brev (några skulle ha skickats iväg för någon månad sen, och några var i god tid att skicka iväg), varit till Granngården, haft tvättstugan och tvättat några maskiner, gjort rent åt marsvinen och klippt allas klor, varit ute och gått med hundarna på bra promenader, och jag har varit ute och gått lite utan hundarna. Så motion får jag iaf. :P


De dräktiga honorna mår bra och är pigga. Tror att den som blir först ut med att föda är SCh KizBaz Phoebe. Hon är även den som är rundast om magen och jag känner flest foster på, men hur många det blir är jag inte säker på. SCh KizBaz Don't Talk Just Kiss verkar ha två ungar i magen och KizBaz Catch me if you can kan ha mellan 1-3 ungar tror jag. Lite svårt att avgöra på henne. Hoppas på fina ungar, och kanske någon att behålla. Phoebe och "Don't" ska flytta hem till Sussie på Åfarmens uppfödning sen när deras ungar är leveransklara - så det hade varit skoj att få behålla något fint undan dem. Har bestämt mig för att hålla uppfödningen i en rätt så liten skala för att ha mer tid för marsvinen. I nuläget slits jag mellan så mycket annat att marsvinen hamnar lite i bakgrunden, vilket inte känns rätt.

Antalet marsvin kommer ligga på ca. 11st. Vilket känns bra och rimligt för att kunna fortsätta bedriva aveln på en god nivå.


Nu ropar sängen på mig! :P

Av Jennifer - 9 april 2008 23:30

Lägger upp en bild på Ebba som nu är fem månader gammal! Envis som en oxe, dominant som en stenåldersman och söt som godis - det är min Ebba det! :D



Av Jennifer - 9 april 2008 23:26

Har varit full rulle heeeeela dagen!


Var hos Lina i ca. fyra timmar och pluggade, gick vällan sådär - mer snack och klagande på kursen än studerande. Hehe. Men det var trevligt och vi fick iaf lite gjort.;) Sen var jag hem, tog en pulver, gick ut och gick med hundarna på en snabbis innan vännen Åsa kom för att hämta mig och Ebba. Åsa ville att jag skulle titta på hennes abessinierungar, om de var fina osv - och jag hade med mig Ebba för miljöträning då Åsa har massa hästar. Ebba var mer vild än tam och var mest intresserad av att äta allt som låg på stallbacken än att kika på hästarna. :P Väl hemma tog jag tag i studierna igen och tog sen min sista pulver för dagen. Upp till huset för att ta hand om marsvinen, sen hem, hämta pantflaskor, åka med mamma till affären för att panta dem och handla. Efter det passade jag på att ringträna Ebba - och hon skötte sig utmärkt!!! :D Får hoppas att det håller i sig tills på lördagen då vi ska på våran första utställning. Hehe. Avrundade själva träningen med att gå en rejäl promenad på ca. 30-40 minuter med både Ebba och Daizy i rask takt. Fortsatte med studierna när jag kommit in, tog sen en varm skön dusch, fortsatte studera och har precis tagit en paus för att orka plugga igenom allt en gång till...

Visst är jag energisk??? ;)


Är inne på min tredje dag med ren kur på cambridge. Har gått riktigt bra hittils och jag är imponerad över min envishet och vilja! Kommer även sätta igång med cyklingen och simningen den här veckan troligtvis. Ska bara låta kroppen komma igång igen efter förkylningen.


Av Jennifer - 9 april 2008 09:53

Igår besökte hela 124st min blogg - värsta skoj!!!! :D

Nytt rekord på antal besökare alltså. :)


Ska strax dra hem till Lina och plugga inför tentan imorgon. Har knappt pluggat något alls inför provet eftersom praktiken på Kvinnokliniken upptog mest av min tid, och i förra veckan var jag grymt förkyld och orkade knappt ens ta hand om hemmet... Så: nu sitter jag här igen med att råplugga dagen innan ett prov. Gaaaah! Får väl se hur det går, jag hoppas iaf jag klarar det imorgon. Hade varit så skönt att lägga hela den här omvårdnadskursen bakom sig! Än så länge har jag klarat alla kurser iaf - med bra omdömen och betyg! :P Har fått två MVG, två VG och ett G. Ruskigt bra för att vara mig! ;) Go Henniher!


Här är min handledares kommentarer angående mina tre praktikveckor på Kvinnokliniken i Falun (gynmottagning, behandling):

"Jennifer har visat gott intresse, tagit egna initiativ. Har varit glad, positiv och jättebra med patienter. Har utfört enkla provtagningar, tagit blodprover. Passande för yrket."


:D




Av Jennifer - 8 april 2008 22:43

Jag är en vädur och här är några av vädurens egenskaper. Och visst tusan stämmer det in på mig till 100 procent! ;)


Äventyrslysten
Energisk
Modig
Entusiastisk
Självsäker
Dynamisk
Snabbtänkande
Självisk
Hetsig
Impulsiv
Otålig
Dumdristig
Utmanande
Bestämd
Enträgen
Öppen


Av Jennifer - 7 april 2008 19:31

Helgen har inneburit en massa mys och skojigheter! Jag, Per och Mia (järngänget. haha) har varit i kupolen och shoppat loss! Eller rättare sagt så var det jag som shoppade loss - det finns ju så mycket tjusiga vårkläder nu! Jag köpte en grön "babydoll"tunika, en grön pikétunika, en söt vit/svart rutig skjorta, en grå kortärmad huvtröja som ser lite sportig ut och sen köpte jag även svarta strumpbyxor. Är nöjd med mina klädköp - riktigt nöjd! På kupolen käkade vi lunch och var allmänt kufiga! Vi passade även på att kika inne på Jysk och Dollar Store. Just ja! Handlade även strumpor inne på Dollar Store - någolunda billigt och bra för plånboken. ;) Sen på fredagskvällen käkade vi god middag och snaskade rulltårta till efterrätt! Mia mölade i mig hur mycket rulltårta som helst medans Per filmade det. Ser riktigt... hmm.. Fräscht ut. Eller inte. :P


På lördagen blev det en krogenrunda på S2. Det var jag, Per, Mia, Emelie och Patrik som tog oss ut och röjde på dansgolvet. Jag var alkoholpåverkad men inte full. Var en upplevelse att för en gångs skull se hur alla fulla "apor" svänger runt på dansgolvet i alla dess danssteg och konstiga akrobatiska rörelser. HAHA. Efter krogen blev det nattamat på Donken! Det bästa på kvällen var nog när järngänget (alltså jag, Per och Mia) skulle försöka väcka mamma som var valpvakt hemma hos oss, så hon kunde öppna porten! Vi ringde på hemtelefonen ett antal gånger - men ingen svarade. Vi testade att ställa oss nedanför fönstret och ropa på mamma - inget svar. Vi testade sen med att ropa på Daizy, så hon skulle skälla och väcka mamma - ingen Daizy skällde och ingen mamma vaknade. Attans! Per och Mia kom på den "smarta" ideen att jag skulle ställa mig i Pers händer, klättra upp till fönstret och knacka på rutan. Jag tog av mig stövlarna och "hoppade" upp i Pers händer. Nåja - hoppade och hoppade. Mia puttade till mig på gumpen och sen var jag uppe. *skrattar* Mamma hörde knackningen och låste upp porten - great! ;)



Söndagen var en skön slappdag och vi gick ut och käkade pizza! Haha. Hur jäkla gott som helst! Men det var sista pizzan för min del på lääääääääääänge! Jag ska nu under några veckor veckor bara dricka sån här cambridge pulver. Jag känner att det är på tiden att min kropp renas och att något måste hända på min viktnedgång front! Och jaaaaa, jag vet... Jag har alltid varit EMOT sådant "bantningstjosan". Men nu ska jag testa på det iaf! Det är uppebart att min kropp behöver en knuff i rätt riktning. Så, varför inte testa det? Min bror har ju gått ned en jäääävla massa kg tack vare det och även min syster. Även mamma gick ned lite i vikt av det. Så då borde även aktiva Jennifer göra det! :P Time will tell... Första dagen är idag och jag känner redan det där jobbiga beroendet efter min bästa vän i vått och i torrt: Maten. (sorry Mia - du är på en delad förstaplats med Per och maten :P)


Bästa kommentaren under helgen, sagt av Mia när vi kaxar oss mot varandra:

"Du var snällare när du var tjock, nu är du bara smal och elak!"

Charmknutte där! ;)




Av Jennifer - 3 april 2008 20:24

Snart kommer bästaste bästisen Mia hit och leker med sjuklingen, moi! Har läääängtat heeeeela veckan efter henne! :D Varje gång vi pratar i telefon med varandra blir vi alldeles pirriga i kroppen och helt tokiga! Förstår inte att vi som är så sansade annars (hmmmm :P ) kan bli som två små barnungar tillsammans! Hehe. Och tillsammans med Per blir vi nog ännu värre! :P Fast jag blir oftast utmobbad av de två: blir utknuffad ur sängen, utelåst och sen försöker de springa ifrån mig de jävlarna! :P Förutom det är allt helt perfekt mellan oss! Hur skönt är det inte när ens bästa vän även är bästa vän med ens pojkvän? K L O C K R E N T!


Det är tur jag har Mia i mitt liv! Hon är en av de få som kan få mig att skratta och le även fast tårarna rinner nedför kinderna när jag är som mest sårbar. Det är en ovanlig gåva!!!!!!!!!!


I love you like a fat kid loves cake! ;)

Presentation


Välkommen till min blogg där jag skriver om allt som rör sig i mitt kaosartade huvud! Här beskrivs mina känslor, tankar, funderingar, vardagen och min kamp mot självförverkligande.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards