Alla inlägg under september 2008

Av Jennifer - 20 september 2008 13:12

Jag och Per är i full gång med att klippa ned Daizy! Vilken päls hon har ändå! Vi har för vana att klippa henne ca. 2-3 gånger om året för att hon ska bli mer lättskött i pälsen. Varken jag eller Per är mycket för pälsvård, och sen trivs Daizy bättre när hon är nedklippt. Sen är det oerhört praktiskt med att ha henne klippt: det fastnar inte lika mycket smuts, sand, löv och snö osv i hennes päls och behöver vi skölja av henne efter en promenad så går det fort att torka/kamma henne.


Så här kan Daizy se ut när hon är nedklippt. :)




Och våran "lilla" Franska Bulldogg då! Ja Ebba hon växer på som bara den och är ett riktigt litet kraftpaket! Är 10,5 månad gammal nu och är i sitt första löp (som är på sluttampen). Jag blir mer och mer sugen på at ta en valpkull undan henne nästa höst och om jag bara lyckas övertala Per till 100% så kommer det förhoppningsvis födas små söta bebisfrallor hos oss! ;)


Av Jennifer - 19 september 2008 21:35

Dagen har ägnats åt att packa lite inför flytten. Om en vecka börjar vi fixa och dona i den nya lägenheten! Kommer bli en hel del jobb då de allra flesta av möblerna ska skruvas ihop osv, men det blir nog bra tillslut! ;) Bara Per fixar med det så blir allt bra, ska jag göra något sådant så blir det bara skit. Helt ärligt så är jag ingen person som kan sitta och skruva och pillra med sådant, blir tokig och grinig! Packade skor/stövlar tidigare idag, en sopsäck fick jag ihop och då är det bara två par där i som är Pers, resten är mina... Konstigt att jag har så mycket skor, jag som tycker jag går i samma dojjor jämnt! :P


Eftermiddagen har spenderats på Dollar Store och ICA Maxi. Handlade lite smått och gott till nya lägenheten osv. Pengarna bara rullar iväg... Hmm.. :P Och mer pengar kommer försvinna då vi ska till IKEA nästa helg och handla mer möbler och annat pyssel. Ujujuj...


Nu ska jag kamma igenom Daizy - för henne ska vi klippa ned imorgon! I nuläget ser hon alldeles tuffsig och dan ut! Och igår blev hon faktiskt två år - tänk vad fort tiden har gått! Jag minns första gången jag såg henne, liten tjej som bara var 5 dygn gammal. Jag var den andra personen någonsin som hållit i henne, magiskt! :)



Av Jennifer - 17 september 2008 20:14

Åt nyss en "god" middag bestående av tonfisk, morot och knäckebröd. Det är tur att jag gillar tonfisk, men när man äter bara tonfisk utan sallad till så blir det en sorts växande känsla i munnen när man tuggar! Bra med lite proteiner iaf! ;)


Nu ska jag skriva rent arbetet vi håller på med. Är en hel del att skriva, men det är iaf väldigt intressant! Det är om psykoser, affektiva störningar, borderline, fobier, ätstörningar, ångest och tvångssyndrom.

Var på studiebesök på en avdelning i Falun där de tar in missbrukare. Var mycket intressant att lyssna på! Och sen så åt jag, Lina och Emmelie lunch!

När vi åkte buss hem så steg det på en dam med ett träd i en papperskasse. Jag börjar fnissa och säger till Lina "Jag är ute och åker buss med min bästa vän". Lina hakar på och klämmer då in med "I lööööööv him!" HAHA. Vi har verkligen sjuk humor. ;) 


Av Jennifer - 16 september 2008 22:48

Har nu på kvällen studerat psykiatri - psykiska störningar/sjukdomar och har för första gången någonsin hittat något om BED (being eating disorder) i en bok där det står om ätstörningar! BED var en ätstörning jag led av under några år och för att enklast förklara vad det är så är det en ätstörning där man hetsäter. Man hetsäter utan att det ingår något kompensationsbeteende. En av de vanligaste orsakerna till BED är en bakomliggande depression där ätandet fyller en ångestdämpande funktion (så var det i mitt fall: blev mobbad, fick en depression och för att kväva ångesten hetsåt jag). BED påminner mycket om bulimia nervosa där det också ingår hetsätning. Men lider man av bulimi så använder de sig av kompensationsbeteendet som innebär kräkningar, användandet av laxermedel och vätskedrivande medel. På så sätt gör de av med kalorierna som de stoppat i sig medans den som lider av BED inte gör sig av med kalorierna då den inte använder sig av kompensationsbeteendet. Det är konstaterat att en tredjedel av alla svårt överviktiga lider av BED. Det är hemskt!


Av Jennifer - 16 september 2008 21:25

Den 26/9 påbörjas flyttningen till nya lägenheten - längtar! Det som dock är ett stort problem är att jag har totalförbud på att bära/lyfta någonting som väger mer än 1 kg, i vardera hand. Det blir inte mycket jag kan hjälpa till med vid min egna flytt... Det är väl bara till att låta karlarna göra jobbet! ;)


Inatt vaknade jag av en obeskrivlig smärta under det högra bröstet vid stygnen - jag hade sträckt högerarmen långt uppåt och då smärtar det så klart... Det inte bara hände en gång, utan TVÅ! Jag har för vana att snurra runt i sängen på alla möjliga sätt och vis när jag sover. Det hör inte till ovanligheterna att jag nästintill slår knut på mig själv, börjar gå i sömnen, pratar eller sjunger i sömnen. Och nu när jag nu tvingas sova på rygg lär jag nästan ligga fastkedjad i sängen! Smärtan släppte iaf på eftermiddagen efter x antal värktabletter... Har noga kontrollerat att inget stygn har gått upp eller att någon blödning har startat.



Av Jennifer - 15 september 2008 11:16

Idag ska jag försöka vara ordentlig och ägna mig åt studierna - nämligen psykiatri som är kursen jag läser just nu. Känns som en intressant kurs, men fy faaaan vad trist det är att plugga! Det är bara den här kursen kvar nu + APU och en till kurs som är rehabilitering/habilitering (inom psykiatri) sen är jag färdigutbildad undersköterska! :)

Av Jennifer - 14 september 2008 16:43

Idag har tydligen jag och Lina namnsdag med namnet Ida! :)

Jag tycker Ida är ett fint namn och hoppas på att om jag får barn att jag får en dotter som kan heta just Ida. :)


Var ute och gick i förmiddags, lunkade på i sakta mak och njöt av att få röra på mig. Gick förbi Lina och umgicks med henne en stund. Sen har jag inte gjort många knop idag. Fixat mig lite och så har Per för en liten stund sen hjälpt mig med att platta håret - så idag är det rakt och fint! :)


Med brösten går det bra, men jag måste nog ta det ännu lugnare än vad jag gjort hittils... :S Det har blödit lite vid stygnen under brösten, så idag har jag legat och "lufttorkat" och bytt kompresser osv. Men annars läker det fint, vilket känns då det kliar under läkningsprocessen - det kliar mycket. Känns lite obehagligt faktiskt. Haha.


Av Jennifer - 14 september 2008 13:21

Fick den här utmaningen av Sanna! :P


5 saker i min frys: 

Broccoli, lax, bröd, fiskburgare och glass :P 

5 saker i min garderob:

Byxor, tröjor/linnen, koftor, klänningar och underkläder

5 saker i mitt badrumsskåp:

Ansiktsprodukter, tandborste, tandkräm, pincett och rakhyvel

5 personer som jag utmanar vidare:

Jenny - Maiden doggs, Mia, Cecilia, Elina och Magnus ;)

Presentation


Välkommen till min blogg där jag skriver om allt som rör sig i mitt kaosartade huvud! Här beskrivs mina känslor, tankar, funderingar, vardagen och min kamp mot självförverkligande.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards