Alla inlägg under februari 2008

Av Jennifer - 22 februari 2008 16:42

Här kommer bilder på KizBaz Hey You som föddes den 7/2. På dessa bilder är han endast två veckor och han är kanon prydlig!!! Hade tänkt sälja honom, men nu tror jag nästan att han måste stanna och visa upp sig på utställningar! Eller om det inte finns någon som vill ha en snygg abyhane att ställa ut? ;) Tomas kanske som varit sugen på en brindleroan? ;)


KizBaz Hey You

U:KizBaz Catch me if you can (U:SCh KizBaz Phoebe)

E:Tirlittanin Hillosilmä



Av Jennifer - 21 februari 2008 23:04

Senaste dagarna: Har tränat på som en dåre. Varit med Daizy till veterinären - och han trodde inte att det var något allvarligt. Men båda två var överrens om att jag skulle hålla stor koll på henne utifall att om det skulle bli mer klåda, för då skulle det kunna vara rävskabb (går mycket skabbrävar här... suck).  Sen har jag pluggat en del. Gjort grupparbete som jag sedan skrivit rent. Ska lämna in det på tisdag. Skönt att redan ha det gjort! Idag hade vi metodövningar! Vi fick sätta kateter, göra venprovtagning och lära oss steril handspåtagning. Jag tycker det var roligt att sticka runt i provarmen! Stack flera tusentals gånger! Haha.


Igår föddes det en kull på tre brindlar!

U:KizBaz Lady bof Glamour

E:Tirlittanin Jordi

Två honor och en hane. Alla är till salu. Kanon söta små pyren är vad de är!

Jag blir så snuttpluttigullig av mig när det föds bebisar. Blir så glad när de är friska och studsar runt i burarna! :)


När jag ändå skriver lite om marsvinen så kan jag nämna att jag tror att SCh KizBaz Look at me är dräktig med Jack Pot's Sebastian nu! Hon ser allt bra mycket rundare ut och har några små hårda "klumpar" i sin knubbismage. ;) Vill inte klämma för mycket på Look då hon är otroligt lättretlig och kittlig. En hona med humör! :P


Sen har jag mina funderingar på att behålla brindleroan hanen från kombinationen KizBaz Catch me if you can + Tirlittanin Hillosilmä! Han är sååååå prydlig!!!! Ska lägga in bilder på honom och visa här i bloggen! Men det gör jag imorgon - för nu ska jag och Per ut och gå sista kvällspromenaden med hundarna och sedan vika tvätt. *gäsp*


Avslutar med bilden på den nyfödda kullen. :)


Av Jennifer - 17 februari 2008 21:10

Nu har helgen sprungit iväg och det känns som om jag inte hunnit göra något alls! Men i princip har jag gjort en hel del.


Lördag: Gick upp tidigt för att åka iväg till jobbet. Det gick bara bra och ingen sur pensionär skällde på mig. Tycker en del russin har för vana att vara otrevliga och tycka sig vara "högre i rang" än oss som hjälper dem. Men visst finns det en massa guldklimpar med! Fick ha hand om några sådana både lördag och söndag, och då känns det bra! :) Mamma kom och hämtade mig på eftermiddagen när jag slutat jobba. Vi tog oss en "snabbis" på ICA Maxi på ca. en timme! Helt sjukt vad tid det tar att handla där! På efetrmiddagen blev marsvinen ompysslade och även hundarna. Daizy och Ebba fick varsina välbehövda bad på kvällen med. På tal om Daizy så ahr hon fått någon konstig klåda (åååååå neeeeej!) så imorgon ska jag ringa veterinären om det och inte röntgen. Blir tokig på alla veterinärbesök hit och dit! Faaaaaaaaaaan! Daizy går iaf med krage på sig när hon inte är under uppsikt eller leker med Ebba, då når hon iaf inte att bita sig på ryggen/bakdelen där klådan sitter. Vad kan det vara för ngt? För att fortsätta skriva om lördagen så kom Mia, Sophie och Krille på besök hos mig och Per under Melodifestivalen - vi hejjade på kebabpizza låten då den var så jäkla charmigt roligt dålig! Hahahahaha. Men den gick ju inte vidare, det var nog lika bra det. ;)


Söndag: Gick upp tidigt idag med för att åka till jobbet. Gick bra idag med, men visst har det varit lite drygt med. Hos en vårdtagare var det hotfullt som bara den och jag åkte på en smäll på vänsterarmen av en knytnäve. Skoj! :S Blev inte alls skakis och skraj. Usch säger jag bara. Annars rullade dagen på i bra takt när jag jobbade. Kom hem runt tre tiden och har sen dess mest degat. Helt slut efter den här veckan! Hade tänkt träna idag, men hade ingen energi eller motivation till det... Har iaf cyklat 12 mil den här veckan på spinningcykeln, två mil mer än tidigare - alltid ngt. ;) Sen har jag cyklat på jobbet med fram och tillbaka till alla vårdtagare, så motion har jag fått även via utomhuscykling. :P


Just ja! Min snygga hane KizBaz Loud and Clear ställdes ju ut igår! Han fick 86p. vilket jag tycker är helt acceptabelt för honom som precis fyllt fem månader och börjar slyngla till sig. Får han bara till den där fina massan så kommer han vara så kanon den hanen!!!!! Han har grymt snygga rosetter och åsar och jag hoppas att dessa kommer utmärka sig på utställningarna och sen att de följer med i hans framtida bebisproduktion! ;) På bilden här nedan är han precis fem månader fyllda. Sötnosen!


Av Jennifer - 17 februari 2008 20:45

v.7, Äta Ute


  • Hur ofta äter du mat ute?   Äter nästan aldrig ute på pizzerior eller restaurang eller så. Men visst köper vi väl hem pizza, sallad, kebab eller liknande någon gång ibland. Pizza är t.ex min favvis bakismat! :P
  • Vad/vart äter du då helst?   Har inget favoritställe direkt. Bara jag får mat så är jag nöjd och glad. :P
  • Vad har du på din favoritpizza?   Jag gillar en massa gott ju! Så,jag evt inte... Lök är alltid gott på en pizza, nästan en given favorit. :p Tonfisk är med ruskigt gott :)
  • Provar du ofta nya ställen/maträtter, varför/varför inte?   Njaaaae, både och. Det beror helt på vad det är för ställe, hur det ser ut därinne, om hygienen verkar bra, bra råvaror mm.
  • Går du ofta på café och fikar, vad?   Nej tack och lov så går jag i princip aldrig ut och fikar! Hade jag gjort det hade nog min kalaskula på magen varit dubbelt så stor. Hahahahahaha
Av Jennifer - 15 februari 2008 12:56

Daizy blev bättre i benet och går nu som hon ska. Ska ev. röntga Daizy i nästa vecka, men jag avvaktar under helgen. För tillfället bärs Daizy upp och ned för trappor och vi försöker ha stor koll på henne så hon inte studsar upp och ned i möbler för mycket. Daizy är min guldklimp och jag är lika skraj varje gång hon haltar till med vänsterbenet!


Igår var det även hjärtedagen och vi firade inte den på något speciellt sätt. Vi passade på att köpa pizza och äta lite sådant gott. :P Jag har halva kvar, så den ska jag äta till middag ikväll. ;) Var en rätt så "trist" alla hjärtans dag, men så kan det bli när man är sliten och har kass ekonomi. Det blir lite misär. Haha. Men samtidigt kan man vara snuttegulliga mot varandra alla dagar om året, varför hänga upp sig på en dag? :P Kvällen spenderade jag med att plugga inför prov...


Provet jag pluggade inför gjordes idag. Det var om nervsystemet och dess sjukdomar. Fick blackout när jag såg provet! Får nästan alltid det... Mår alltid lika dåligt... Sen släppte lite allt efetrsom och jag skrev det jag kom på. Så nu håller jag mina tummar stenhårt att jag klarade det! Det var det sista provet för att få Godkänt i kursen Medicinsk grundkurs. *nervös* Jag kollade även på provet för VG/MVG men lade snabbt tillbaka det och insåg att jag inte hade nerver och ork att göra det.


Jag har fått ändan ur vagnen och ska jobba både lördag och söndag. Jobbar 6,5 timme båda dagarna. Börjar 07.00-och slutar 14.00. Kan inte påstå att jag längtar... Trivs inte inom hemtjänsten men samtidigt behöver jag all erfarenhet jag kan få och framför allt: Pengarna!


En liten marsvinsuppdatering är nog även på plats: Marsvinen mår bara bra och alla bebisarna växer på fint! :) Tre djur flyttar hem till Pernilla imorgon med hjälp av Monica som tar ned dem till utställningen. Monica ska även ställa ut min finfina unghane KizBaz Loud and Clear! Tackar! :D KizBaz Lady of Glamour borde föda sina små när som helst! Hon är smällfet och ungarna vill verkligen komma ut nu. ;) Fick MM i onsdags och det var mycket intressant läsning. Extra skoj att se det jag skrivit och att de bilder jag skickade till redaktören kom med, trots att de var ngt för små. ;) Tack Johanna! :)





Oro

Av Jennifer - 13 februari 2008 23:46

Känner stor oro över min finaste Daizy! Hennes vänsterben blev opererat i sommras vilket några här säkert vet då jag skrivit lite av rehabiliteringen här i min blogg. Hennes skada bestod av en höft som hoppade i och ur led som förstört hela Daizy's höft genom att "mala" sönder skelettet. När de även lade upp Daizy på operationsbordet så upptäckte de att hennes lårbenshals var bruten. De tog bort lårbenshuvudet och det trasiga skelettet (det lilla som fanns kvar) och broskbitarna i höften. Daizy har ingen höft på vänster ben. Det har funkat bra hittils och hennes rehabilitering var kanon!


Men... Båda jag och Per har tyckt att Daizy svängt en del med benet när hon har gått samt att det är fördröjt i stegen (fördröjt i stegen är det eftersom hon inte är helt komplett i benet,vilket är förståligt). Detta har gått och småoroat mig,men inte så mycket då hon inte visat några som helst tendenser till att ha ont. Men nu för ca. 15 minuter sen kunde hon knappt stödja på benet och det bara "svajade" runt, inge som helst styrsel! Jag har försökt klämma och känna igenom hennes muskler och skelett i både ryggrad och höft - men det är ju såååå svårt att känna! Jämför med högerbenet men neeeej. Det är verkligen svårt! Sen visar hon heller inte att det gör ont när jag trycker, visar ingen direkt ömhet. Men det kan ju vara jag som missar just DEN punkten där smärtan sitter eller liknande...


Ska ta och ringa veterinären imorgon och be honom om en undersökning och röntgen, hoppas att han har tid på fredag eller så. Vill att han ska klämma och känna på hennes ryggrad samt ben/höfter. Jag vill vara på den säkra sidan med mina djur. Och Daizy, ja hon är min lilla bebis!!! Vet inte vad jag skulle ta mig till utan henne! Grinar bara tanken på om hon skulle få lov att vandra vidare, vare sig om det är nu eller ca.10 år framåt...


Håll tummarna för Daizy!

Av Jennifer - 12 februari 2008 21:38

Har för en stund sedan studsat av spinningcykeln och stretchat! Cyklade i 41,5 minuter, exakt 3 mil och förbrännde 450kcal! Är sååå jäkla drygt! Oh my god! Har tidigare cyklat 30 minuter, men tyckte det var på tiden att utöka längden till ca. 40 minuter. Förstår inte hur jag ska orka cykla allt detta fem gånger i veckan? Haha. Istället för 10 mil i veckan så blir det nu 15 mil i veckan om jag håller i det jag har påbörjat. Just nu cyklar Per för livet på min cykel. Hehe. Han är så duktig så! :) Dags att hoppa in i duschen nu! :)


Kan inte påstå att jag håller med bilden till 100% då jag INTE tycker det är roligt att cykla, men hälsosamt är det! ;)

Av Jennifer - 12 februari 2008 19:54

Fallbeskrivningarna idag gick bra. Jag hade turen och slapp läsa upp det jag skrivit. ;) Får oftast en stor klump i halsen när jag ska läsa något jag har skrivit eller liknande, riktigt obehagligt. Men samtidigt så känner tusentals andra människor på samma sätt som mig, på så vis klarar jag av att genomföra den oändligt låååånga pinan. :P På fredag har vi skriftligt prov i nervsystemet och dess sjukdomar, längtar inte direkt... Förstår knappt något alls. Sen har vi även en VG/MVG skrivning för kursen vi läser nu. Jag funderar och funderar på om jag ska försöka... Men jag vet att jag kommer bli sååå besviken om jag "misslyckas" med skrivningen. Visst är jag nöjd med ett G på den här kursen (vilket jag får om jag klarar av sista provet på fredag), men ett VG hade inte suttit helt fel. :P SKA jag göra skrivningen så måste jag läsa på allt med kroppen tills dess + allt med nervsystemet! Iof har vi gjort allt, men min hjärna kan inte lagra hur mycket som helst - då blir det kortslutning! :P


Känner mig riktigt duktig som gått både till och från skolan idag. Dessvärre har jag "firat" detta med att proppa i mig några kakor på mammas och pappas körskola... Ibland funderar jag på om jag verkligen kan styra mitt "ha begär"! Haha. Så, ikväll bör jag nog cykla tre mil istället för två för att försöka kompensera det hela. Kan poängtera att jag cyklade faktiskt tre mil igårkväll *stolt*


Har fått komplimanger över min frisyr idag, har haft håret uppsatt för första gången i skolan. Riktigt skoj att få höra att man inte ser helt mongo ut när allt lurv kommer upp en bit i en hästsvans! ;)


Lägger in varsin bild på mina skruttar Ebba och Daizy! De är mina guldklimpar! :D Märk väl att de båda är vansinningt trötta på bilderna. Hehe




Presentation


Välkommen till min blogg där jag skriver om allt som rör sig i mitt kaosartade huvud! Här beskrivs mina känslor, tankar, funderingar, vardagen och min kamp mot självförverkligande.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards