Alla inlägg under november 2007

Av Jennifer - 25 november 2007 20:55

Den här veckan har gått otroligt fort!

I måndags jobbade jag 7,5 timme inom hemtjänsten. Har fått höra efter den dagen att det var en hel del äldre som tydligen berömt mig inför de fastanställda på hemtjänsten - SKOJ! :D


På tisdagen åkte jag och bästisen Mia till tuttmetropolen (kupolen, köpcentrum i Borlänge) för att shoppa loss lite! jag gjorde det iaf, minst sagt! Handlade enbart kläder för 1700:- till bara MIG! Iof ska en del utav kläderna vara mina julklappar, men ändå... Jag är visst en riktig slösa ibland. Hehe. Alla kläderna är iaf riktigt snygga, modetrendiga och sköna! :)


Tisdagkväll, onsdag och torsdag har jag pluggat! Skrivit på min fördjupningsrapport. Har en hel del kvar, men tycker hittils att jag åstadkommit mycket på kort tid. :) På torsdagen gjorde jag även rent åt alla marsvinen och pysslade med dem. Likaså fredagen, då pysslade jag en massa med dem. Lördagen var det utställning som gällde (läs mer om den i inlägget nedanför). Och IDAG har jag jobbat! Gick upp 05.50, hade veeeerkligen ingen lust att jobba... Iväg kom jag iaf, och tur var väl det! Förutom att jag fick totalt hjärnsläpp när jag jobbade och ringde på fel dörr vid ett tillfälle - den unga killen (några år äldre än mig) såg oerhört fundersam och nervös ut när jag först plingade på dörren och sedan stod med min nyckel (feeeeel nyckel) i hans lås och försökte öppna! *skrattar* Jag bad snabbt om ursäkt och kutade iväg - vuxenpoäng - njaaaaaaa. :P Han såg då road ut iaf. Haha. Sen så kom även Phoebes bebbar idag  :) (står mer om dem i inlägget nedan).


Sen efter jobbet var jag och mamma in på Rusta för att handla julgran och sådant mysigt! :D Jag handlade väl för ca. 1000:- sammanlagt och då nästan enbart julprylar + en och annan julklapp! Ojojoj..... Jag kommer nog få till det riktigt julmysigt här i lägenheten. :) Tyvärr blir jag ensam då Per ska till sin familj i Halmstad... :S Känns riktigt jobbigt faktiskt...


Blev ett låååångt inlägg det här. Läs den som har ork och är nyfiken på mitt liv. :)


Kan för övrigt lägga till att jag är oerhört less på katten Zelma som fortfarande kliar sig... På bara den här veckan har hon kliat sönder sig i nacken TVÅ gånger! Vet inte vad jag ska göra... Känner mig ovetande och okapabel till att få någon rätsida på henne. Men jag vill/ska inte ge upp!!!! Någon gång borde hon väl bli bra igen, eller?

Av Jennifer - 25 november 2007 20:20

Igår var det utställning i Julita! Vill först och främst gratulera er alla som kammade hem CK, Cert och BIS-placeringar! Speciellt Jenny med sin teddyhane Dalkullans Equistador som blev BIS-Junior 1 och sist men inte minst Ullis choklad SCh Vänerlandss Ysios som ännu en gång blev BIS 1! Grattis!!!!!


Här kommer mina resultat:

*SCh KizBaz Look at me - BIR-reserv + Cert

*KizBaz Loud and Clear - BIR-Junior reserv + Cert

*KizBaz Build me Up - 87p. (1 poäng mindre än sist, av samma domare)

*KizBaz Make-a-Move - 86p. (men med bra kritik!!! hihi).


Min vännina Åsa's resultat måste jag också skryta med:

*KizBaz Attention to me - BIR + Cert. Han är nu CHAMPION!!!!!

*KizBaz Catch as Catch can - 87p. (var värd minst 1p. till!!!!!!! Fick 16p. på rosetter???!!!!!)

*NoMoreMrNiceGuy - BIR-Junior + Cert och BIS-Junior 4!!!!!

Grattis Åsa! Men attans att jag var eld och lågor över lille "Guy" när han var liten - skulle sagt att han avr ful så du sålt honom till kel! ;) *skrattar*

Pappa till "Guy" är finfine SCh KizBaz Attention to me. ;)

 ---------------------------------------------------------------------------

Idag födde ÄNTLIGEN SCh KizBaz Phoebe sin efterlängtade kull!

Fadern är Sv-07 SCh Vidala's Riddoc

*golden/white hane - till salu

*brindle roan hane - standby (lovande!)

*deg.roan hane - till salu

*deg.roan hona - stannar


Alla ungarna är relativt jämna och ingen är "apful", Yes! ;)

Av Jennifer - 23 november 2007 21:56

... men borde verkligen gå och lägga mig nu om jag ska orka med heeeela den här helgen! Ska upp vid 03.30-04.00 och fixa iordning mig, Daizy och marsvinen innan jag sen ska vidare till Borlänge för att bli upphämtad av Ulle och co/. Sen bär det av till Julita för utställning! :D Tror det kommer bli en relativt lång dag, med tanke på alla bilresa...


Sen på söndag ska jag upp 06.00 för att hinna göra mig iordning och sedan åka in till Borlänge och jobba. Puh! Känner redan hur slut jag kommer vara på söndag eftermiddag/kväll. Hehe.


Ska borsta tänderna nu, sen studsa ned i sängen! :) Förhoppningsvis vill Per göra mig sällskap en stund i sängen, alltid mysigt att somna bredvid honom. :)


Ska bli såååå skoj att åka på utställning! :)

Av Jennifer - 23 november 2007 16:17

Har valt att avsluta omröstningen nu, det är iaf 6 veckor sedan jag startade den. Tycker dock det är synd att inte alla som läser min blogg har röstat.

 Det är endast 25 personer som har röstat, och oftast är det minst 45 personer som besöker min blogg dagligen.


Hur ofta läser ni min blogg?

24% läser min blogg varje dag

40% läser min blogg flera gånger i veckan

8% läser min blogg en gång i veckan

28% hade läst min blogg för första gången


:)

Av Jennifer - 23 november 2007 15:59

Har precis kommit hem ifrån huset. Har varit där sedan klockan 12 i förmiddags och pysslat med dem. Uppfödarvännen Åsa kom förbi med sina tre abessinier som jag ska ställa åt henne (två har jag fött upp, den tredje är en avkomma efter hanen hon köpt av mig - som jag fött upp. hehe). Sen dess har jag gjort iordning transportburarna, packat lite inför utställningen och mest kollat igenom alla grisarna. :) Utställningsdjuren ser fit for fight ut! Jag hoppas på bra omdömen, poäng och även på några cert! :D För det är de alla värda!!! :D


Tycker jag har kommit en väldigt bra bit med min uppfödning. Har fött upp 13 champions och har fler djur därtill som är på jakt efter sina sista cert för championattiteln. Har fått en del BIS-placeringar som jag är oerhört stolt över! :D Ställde förut ut mycket i uppfödargrupp där jag kammade hem lite poäng. Tycker uppfödargrupp är jätteskoj att ställa! Men har på senaste tiden inte haft några djur som matchat ihop fullt ut (egen åsikt), därför har jag väntat med att ställa i grupp - men så fort mina små juniorer börjar bli lite större så blir det nog gruppställande igen. :)


Phoebe kniper fortfarande! Jag som tyckte hon skulle passa på att föda medans jag var där uppe, men icke! Förstår inte hur hon orkar med den där magen - den är gigantisk! :P Det skulle inte förvåna mig om hon föder inatt eller imorgon när jag är borta heeeeela dagen! Det hade varit så typiskt. ;)


Av Jennifer - 22 november 2007 23:52

Den här dagen har jag hunnit göra en hel del saker. Har besökt biblioteket tillsammans med klasskamraten Lina, efter det besöket tog vi oss en vända in på Konsum för att handla till våra hushåll. Sen har jag besökt apoteket och köpt steril kompresser som Zelma ska ha under strumpan vid nacken (så inte strumptyget ska fastna i såret).


Har gjort rent åt alla marsvinen idag och kollat igenom dem noga. Alla ser välmående ut och deras klor är nu även välklippta och fina. Har satt ihop lite honor med hanar:

U:KizBaz Baby Jane

E:Tirlittanin Duddits (1xfinskt cert)


U:KizBaz Mary-go-round

U:KizBaz Lady of Glamour

E:Tirlittanin Jordi

Dessa tre kullar är beräknade att födas i februari nästa år. Hoppas på fina ungar!!! Tror det kan bli mycket fint på dessa tre kombinationer. ;)


SCh KizBaz Phoebe är FORTFARANDE sprickfärdig! Har varit helt vidöppen sen i söndagskväll, men inga bebbar har ännu sett dagens ljus. I förmiddags meddelade min mamma mig om att hon satt och "plirade" med ögonen och gnydde - vilket är ett tecken på barnafödande. Men icke! Hon håller igen. Phoebe är iaf oerhört pigg och matglad, och alla ungarna tycks leva. Såg nästan ut som att en unge skulle sparka sig ut genom ena sidan på magen innan idag - en riktig rak höger var det! ;)


Har nu på kvällen lagat mat, ris och kebab. Gott. :) Men det hade varit ännu godare med wokgrönsaker till, dessvärre hade jag inget sådant hemma och kände inte för att knata iväg till affären en gång till idag. :P Efter att magen var fullproppad så satte jag igång med min fördjupningsrapport. Jag har kommit en rätt så bra bit redan! :) Har tänkt börja med diskussionen imorgon, sen kan jag ju alltid tillägga ngt på bakgrunden om jag kommer på i efterhand. :) Ska försöka komma på ngt intressant att skriva på själva samanfattningen med - men jag känner mig relativt hoppfull till att min rapport om Ångest ska gå bra. :) Jag är ju värd minst G! ;) Men visst är det drygt att skriva den... Känns som om man aldrig ska bli klar. hehe.


Dags att låta vovven Daizy så sin sista promenad för dagen nu. Sen ska jag och Per mysa! :D


Av Jennifer - 21 november 2007 20:25

V.47, Barndomen


  • Vad är ditt allra första minne?  Mitt första minne... Hmm... Svårt att säga, har så många, evt inte vilekt som kom först. ;) Ett minne som jag iaf kommer at tänka på var när jag nästintill varje dag gick ut på baksidan på tomten, hängde mig knäveck i gungställningen och sjöng "Här kommer Pippi Långstrump...". Eller när jag varje morgon först åt frukost hemma, sedan gick jag till grannarna - hus för hus för att äta. Hehe. ;) På den tiden kunde jag äta vaaaad som helst utan att gå upp ett endaste kg! Härlig tid. :P
  • Hur såg din familj ut? Ja, inte till utseendet då förstås ;)  Mamma, pappa, storasyster Josefine, lillebror Joel, mormor och morfar, gudmoder Anika med sin dotter Cecilia. Det är väl min familj. :) Har även en halvsyster, Helena, men henne har ingen kontakt med...
  • Vad gillade du att göra när du var liten?  Jag gillade en massa! Gå och pussa på grannpojkarna (spelade ingen roll att de var 10-15 år äldre än mig - och jag var bara 5 år. *skrattar*), lekte med dinosaurier, barbies, my little ponys. Var även utomhus mycket och kutade runt med alla grannbarnen och lekte burken, röda vita rosen osv. :)
  • Hur skulle du beskriva dig själv som barn?  Jag har hört att jag varit både enormt framåt, men även blyg. Jag var iaf ett riktigt busfrö, energisk och lättroad! :) Och ENVIS till tusen. ;)
  • Kommer du ihåg några viktiga händelser som format dig själv till den du är idag?  Det finns alltid saker/händelser som hänt en som liten, som format en. Det jag först och främst tänker på i mitt fall var all mobbning jag fick utstå som ngt äldre (från 4:e klass och uppåt....).

Sammanfattning: Gillade redan som liten att pussa pojkar, var och är fortfarande ett busfrö med vilja och har formats av tuffa perioder i mitt liv.

Av Jennifer - 18 november 2007 22:35

Haha. Ibland känner jag mig som en riktig hemmafru!


Efter styrelsemötet idag så kikade jag på min broder som spelade hockeymatch i Falun. På hemvägen bestämde jag, broder Joel och pappa att vi skulle stanna på ICA Maxi och handla lite. Jag köpte kattmat, julpapper, ströbröd, ett storpack köttfärs på 2,5kg (20:-/kg!!!) och sen två stekpannor! En vanlig stekpanna och en grillpanna. Kände mig oerhört duktig som bara köpte "vuxensaker". :P


Väl hemma satte jag igång med att göra köttbullar! Blev en jäääkla massa köttbullar på all den färsen! Två timmar senare var jag klar med all stekning och hade även hunnit koka potatis, göra sås och skära en grönsallad! Sen var det bara att käka hemmagjorda köttbullar! Mums! Har även frusit in en jäkla massa köttbullar så vi har ett litet förråd. ;) Inte illa pinkat av mig som kan göra tusentals saker på en och samma gång. Ännu mer vuxenpoäng åt mig! ;) Höll på att glömma! Jag passade även på att diska medans jag lagade mat - tänk vilken pärla jag är som är sååå oerhört skicklig på att fixa och dona. ;) En riktig hemmafru!


Men imorgon får allt Per vara hemmafru! För då ska jag försöka engagera mig till studierna enbart.... Börja skriva på min fördjupelserapport. Kan inte påstå att jag längtar tills morgondagen... :S Ska även gå till biblioteket och se om det finns några bra böcker om ångest mm, så jag får lite mer material till rapporten. Sen förutom att vara en plugghäst så ska jag ringa vikariepoolen och se om de kanske har lite jobb åt mig. ;)




Presentation


Välkommen till min blogg där jag skriver om allt som rör sig i mitt kaosartade huvud! Här beskrivs mina känslor, tankar, funderingar, vardagen och min kamp mot självförverkligande.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<<
November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards